Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani mhrs vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı istedikleri hastaneden ya da doktordan randevu alabilmesini sağlayan bir sistemdir. Alo 182 ile benzer şekilde çalışan sistemden hem web üzerinden hem de mobil uygulamadan yararlanılabilir. Hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırmayı amaçlayan bu uygulama her vatandaş için daha huzurlu ve sakin bir ortam sağlamayı hedefler. Bu sayede vatandaşlar sağlık hizmeti alırken kendi zamanlarını daha doğru şekilde yönetebilirler. Mhrs uygulaması sağlık hizmetlerinde verim ve kalitenin artmasına da destek olur.
Mhrs Randevu Al
Vatandaşlar mhrs randevu al sayfasından aşı yaptırmak için ya da aile hekimi ve hastane muayeneleri için randevu alabilirler. En yakın hastaneden randevu alabilmek için platformun konum özelliği kullanılabilir. Civarda bulunan en yakın hastaneyi ve randevuya uygun doktorları gösteren bu özellik vatandaşların şikayetlerine uygun doktora gidebilmelerine yardımcı olur. Randevularda il, ilçe, hastane, doktor adı ve muayene bölümü gibi bilgilerin seçilmesi gerekir.
Mhrs Şifresi Nasıl Alınır?
Randevu sistemini kullanmak isteyip mhrs şifresi nasıl alınır diye merak eden vatandaşlar ana sayfada bulunan üye ol kısmından kendilerine özel şifrelerini oluşturabilirler. Bu bölümde TC kimlik numarası, cinsiyet, adı, soyadı ve doğum tarihi bilgilerini girip üyelik ve gizlilik politikasını okuyarak onaylamak gerekir. Tüm alanların doldurulması zorunlu tutulmuştur. Üyelik aşaması tamamlandıktan sonra TC kimlik numarası ve şifre bilgileri ile oturum açılabilir. Buna alternatif olarak e devlet şifre bilgileri ile de mhrs randevusu almak mümkündür.
Mhrs Nasıl Üye Olunur?
İstedikleri doktordan randevu almak isteyenlerin mhrs hesaplarının olması gerekir. Mhrs nasıl üye olunur diye araştırıldığında kişisel bilgiler ile üyelik kısmının tamamlandığı görülecektir. Bu bilgiler Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan bilgilerle doğrulandığında üyeliğe onay verilecektir. Eşleşme sağlanmadığında sisteme üye olmak mümkün değildir. Üyelik sonrasında oturum açıp randevu al seçeneğine tıklanarak hekim ve randevu gibi bilgileri seçilir. Randevu kaydedildikten sonra bilgilere profil bölümünde bulunan randevu geçmişi alanından ulaşılabilir.
Mhrs Randevu Nasıl İptal Edilir?
Hastaneden ya da aile hekiminden alınan randevular son 15- 20 dakikaya kadar iptal edilebilir. Mhrs randevu nasıl iptal edilir diye bakıldığında bu işlem için randevu geçmişi kısmı kullanılır. Randevunun sağ kısmında bulunan iptal et seçeneğine tıklanır ve işleme onay verilir. Mhrs sistemi ile birlikte çalışan Alo 182 hattı üzerinden de hastane ya da aile hekimi randevularının iptal edilmesi mümkündür.
0 Comments