Makarna Nasıl Yapılır? Farklı Makarna Tarifleri


1
makarna nasıl yapılır

İşte makarna yapımı için bir tarif:

Malzemeler:

  • 250 gram makarna (isteğe göre farklı bir tipte de kullanılabilir)
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Suyu bir tencereye alın ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başladığında, makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  2. Makarnayı yumuşayana kadar hafifçe pişirin. Pişirme süresi makarnanın çeşidine ve gücüne göre değişebilir, bu nedenle yumuşak olana kadar pişirin.
  3. Makarnayı süzgeçten geçirin ve sıvı yağ ekleyerek 1 dakika karıştırın, hemen servis yapın. Eğer isterseniz, üzerine sevdiğiniz sosları veya parçalanmış etler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Peynirli makarna nasıl yapılır?

İşte peynirli makarna yapımı için bir tarif:

Malzemeler:

  • 250 gram makarna (isteğe göre farklı bir tipte de kullanılabilir)
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş emmental peyniri

Yapılışı:

  1. Suyu bir tencereye alın ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başladığında, makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Makarnayı yumuşayana kadar hafifçe pişirin. Pişirme süresi makarnanın çeşidine ve gücüne göre değişebilir, bu nedenle yumuşak olana kadar pişirin. Makarnayı süzgeçten geçirin ve hemen servis yapın.
  2. Tereyağını orta boy bir tencerede eritin ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika kavurun ve unu ilave edin. Bir kaşık ile karıştırın ve sütü ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kremasını kalınlaştırın.
  3. Peyniri ekleyin ve karıştırın. Makarnayı tencerenin içine ekleyin ve iyice karıştırın. Servis yapın ve afiyet olsun!

Salçalı makarna nasıl yapılır?

İşte salçalı makarna yapımı için bir tarif:

Malzemeler:

  • 250 gram makarna (isteğe göre farklı bir tipte de kullanılabilir)
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1 büyük domates, ince doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı taze kıyılmış kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

  1. Suyu bir tencereye alın ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başladığında, makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Makarnayı yumuşayana kadar hafifçe pişirin. Pişirme süresi makarnanın çeşidine ve gücüne göre değişebilir, bu nedenle yumuşak olana kadar pişirin. Makarnayı süzgeçten geçirin ve hemen servis yapın.
  2. Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika kavurun ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırın ve salçayı ekleyin. Karıştırın ve kekiği ekleyin.
  3. Makarnayı tencerenin içine ekleyin ve iyice karıştırın. Servis yapın ve afiyet olsun!

Like it? Share with your friends!

1
blogadmin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir