E-Devlet Giriş Ekranı, E Devlet Şifresi Nasıl Alınır?


1

Kamu kurumlarının hizmetlerine daha hızlı ve güvenilir şekilde ulaşabilmeyi sağlayan e devlet platformunda hizmetler tek bir noktada yer alır. Hizmetlere vatandaşların elektronik ortamdan erişebilmesine yardımcı olan platform web tabanlı bir sistemdir. Bu hizmetlerden yararlanabilmek için e devlet giriş işlemini yapmak gerekir. Platforma giriş için farklı oturum açma şekilleri vardır. TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile giriş şekli yaygın olarak kullanılır. Bu yönteme alternatif olarak internet bankacılığı, TC kimlik kartı, e-imza ve mobil imza bilgileri ile de platforma girilebilir. Eğer önceden alınmış olan şifre unutulmuşsa doğrulanmış olan cep telefonu numarası ile şifre yenileme işlemi yapılabilir.

E Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Vatandaşlar e devlet şifresi nasıl alınır diye araştırdıklarında şahsen PTT merkez müdürlüklerinden alınabildiğini görecektir. Şifre içeren zarfı alabilmek için başvurular şahsen yapılmalı ve üzerinde TC kimlik numarasının olduğu kimlik ibraz edilmelidir. Mesajla ya da internetten ilk defa şifre alınması mümkün değildir. Ancak şifre değiştirme işlemleri yapılabilir. E devlet şifresi nasıl değiştirilir sorusunun cevabı araştırıldığında bu gibi işlemlerin de platformdan yapılabildiği görülecektir. Kişisel bilgilerin güvenliği adına şifrelerin üç ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilir. Bu amaçla kullanıcılara oturum açma sırasında uyarı bilgilendirmesi yapılır. Eğer şifre bilgileri unutulursa giriş sayfasında bulunan şifremi unuttum kısmından da şifre değiştirilebilir.

e devlet giriş ekranı

E Devlet Ve E Nabız

Vatandaşların sağlık verilerine mobil cihazlar ve internet üzerinden erişebilmeyi sağlayan e devlet e nabız platformu kişisel sağlık bilgilerini de yönetebilmeye yardımcı olur. E nabız platformu ile doktor randevuları görülebilir, kalp krizi riski ile vücut kitle indeksi hesaplanabilir, aile hekimi öğrenilebilir ya da ilaç hatırlatması eklenebilir. Randevu işlemleri için mhrs e devlet platformu da kullanılabilir. En yakın hastaneden hızlı randevu alabilmeyi sağlayan mhrs ile vatandaşlar istedikleri doktora randevu alabilir. Merkezi hekim randevu sistemine e devlet oturum açma bilgileri ile de giriş yapılabilir. Sistemden aile hekimine, hastaneye ve aşı için randevu alınabilir. Hastane randevularında doğrudan en yakın hastane seçilerek de randevu oluşturulabilir.

e nabız

E Devlet Öğrenci Belgesi

Öğrenciler kendileri ya da velileri tarafından e devlet öğrenci belgesi alabilirler. Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’na bağlı üniversitelerde okuyan öğrenciler bu hizmeti kullanarak barkodlu öğrenci belgesine sahip olabilirler. Belgeyi alabilmek için e devlet platformuna giriş yapılıp üst kısımda yer alan arama çubuğuna öğrenci belgesi yazılarak sorgulama sayfası açılır. Belge oluşturulduktan sonra yazdır seçeneğinden kaydedilip çıktısı alınabilir. Eğitim bilgilerini vermesi sebebiyle mebbis e devlet hizmetiyle de benzerlik gösteren bu uygulama tüm öğrenciler için geçerlidir. Hizmetten yararlanabilmek için internet bağlantısının bulunması ve daha önceden e devlet şifresinin alınmış olması yeterlidir. Öğrenciler bu sayfadan aldıkları belgeyi öğrenci belgesi isteyen resmi makamlarda kullanabilirler.

E Devlet Hizmetleri

En sık kullanılan e devlet hizmetleri incelendiğinde bazı uygulamaların öne çıktığı görülür. Özellikle işkur giriş e-devlet vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılır. Çoğu platforma e devlet bilgileri ile girişin mümkün olması hizmetlere erişimi kolay hale getirir. İşkur’da e devlet oturumu açılabilir ya da kuruma ait hizmetlere doğrudan e devlet platformu üzerinden ulaşılabilir. Her bir sayfa vatandaşların kolay kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Benzer durum e devlet soy ağacı için de geçerlidir. İlk uygulamaya açıldığında büyük ilgi gören soy ağacı aile bilgilerinin daha kapsamlı şekilde görülmesini sağlar. Şecere olarak da bilinen bu hizmet kişinin soyundan gelenleri alttan yukarı doğru gösterir.

En çok ilgi gören diğer bir platform hizmeti de e devlet ikametgah belgesi almak olup buradan alınan belgelerin resmi geçerliliği vardır. Güncel adres bilgilerini içeren bu belge o adreste yaşatan aile bireylerini de gösterir. İkametgaha ilave olarak e devlet izin belgesi için de platformda oturum açılarak işlem yapılabilir.

Ne kadar emekli maaş alırım

E-Devlet Giriş SSK Hizmet Dökümü

Vatandaşlar e-devlet giriş SSK hizmet dökümü bilgilerine ulaşmak için e devlet platformuna giriş yapıp kurumlar kısmından Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gitmelidir. Bu bölümde hizmet bilgisi, işe giriş çıkış tarihleri, tescil kaydı, emeklilik bilgisi, aylık bilgileri gibi pek çok içeriğe ulaşılabilir. Ne kadar emekli maaşı alırım diye merak eden kullanıcılar Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasında bulunan 4A emekli aylık bilgisi sayfasını ziyaret edebilirler. Eğer emekli maaşı alınırken sorgulama yapılacaksa ilave olarak maaştan yapılan aylık kesintiler de incelenebilir. Maaş bilgilerinin haricinde emekli aylığı hesaplama, blokeli ve hareketsiz emekli maaşı sorgulama gibi işlemler için de e devlet platformu kullanılabilir. Bu platformda bulunan tüm belgeler resmi olup güncel bilgiler içerir.


Like it? Share with your friends!

1
blogadmin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir